Już w najbliższą sobotę warto odwiedzić DELI Park w Rosnówku pod Stęszewem, w którym odbędzie się familijny Festiwal Dyni. Twoje dziecko wspólnie ze znanymi kucharzami ugotuje zupę z dyni, a cały dzień upłynie pod znakiem konkursów, niespodzianek i warsztatów. Dzieckowpodrozy.pl poleca to wyjątkowe wydarzenie!
18 października o godz.12:00 w DELI Parku ropocznie się prawdziwe święto Dyni, czyli symbolu polskiej jesieni. Dziś kojarzona głównie jako ozdoba podczas hallowen, zostanie odkryta jako fantastyczny produkt kulinarny i pretkst do świetnej zabawy. Festiwal rozpocznie się wspólnym zbieraniem dyni, które dojrzewają w Deli Parku.
Chwilę później rozpoczną się wyjątkowe warsztaty kulinarne i wspólne gotowanie zupy dyniowej pod czujnym okiem szefa kuchni restauracji Hotelu Delicjusz, Tomasza Adamskiego. Do gotowania zaprosił swoich uczniów, przyjaciół: szefów kuchni oraz Katarzynę Rajkiewicz finalistkę I edycji Hell's Kitchen, Ewelinę Stanek uczestniczkę programu Master Chef z TVN oraz Andżelikę Piechowiak zwycięzcę konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, uczestniczkę konkursu Primerba Cup i stażystkę w restauracji z gwiazdką Michelina – Atelier Amaro u jej właściciela Wojciecha Modesta Amaro.
Prawdziwe dyniowe szaleństwo ogranie tych, którzy zdecydują się przemierzyć labirynt albo staną się artystami wykonującymi ozdoby halloweenowe. Każdy będzie mógł także oddać się w ręce specjalistów, którzy wykonają specjalny dyniowy makijaż. Całymi rodzinami będzie też można szukać dyni na terenie DELI Parku.